Češi milují slevy, o tom není pochyb. Možná právě proto na spoustu z nás funguje Black Friday jako magnet, který v nás vyvolává chuť nakupovat nehledě na to, zda upřednostňujeme nákupy online nebo v kamenných prodejnách. Navíc se blíží Vánoce a nákup luxusních dárků za příznivé ceny je v tomto období nejspíš cílem každého, kdo tento velkolepý svátek tráví se svými blízkými.

I vy už jste se určitě alespoň jednou setkali s neoblomnými reklamami na Black Friday. Právě jejich prostřednictvím nás obchodníci v tomto období každoročně lákají na největší slevy celého roku. Co ovšem pojem Black Friday neboli Černý pátek přesně znamená? Pokud jste zatím neměli příležitost se s tímto populárním nákupním svátkem seznámit, je na čase to napravit.

Co si představit pod pojmem Black Friday?

Po vzoru USA, odkud se k nám tento nákupní svátek dostal, se jedná o oficiální start předvánoční nákupní horečky, které se nevyhne nikdo z nás. V tento den obchody přinášejí největší slevy za celý rok, není tedy divu, že i u nás už je o Black Friday velký zájem. Proto se k němu rok co rok přidává stále více obchodů, které se snaží na své akční zboží přilákat co nejvíce zákazníků. 

Black Friday ani letos nemine nejoblíbenější české obchody, ať už jde o supermarkety, obchody s elektronikou nebo s nábytkem – například v prodejnách Jysk Black Friday slevy často sahají až k 70 %.

Kdy se na tento svátek můžeme těšit?

Černý pátek se slaví vždy v den, který následuje po Dni díkuvzdání – ten se v USA rok co rok slaví pokaždé čtvrtý čtvrtek v listopadu. Nejedná se tedy o svátek, který by měl pevně stanovené datum, a právě proto ani Black Friday nikdy nepřipadá na stejný den – vždy se však koná na konci listopadu. 

V letošním roce připadá Black Friday na 26. listopadu, tak si toto datum nezapomeňte poznačit v kalendáři, ať vám neunikne žádná sleva!

black friday sale

Jak dlouho slevy trvají?

Nejvýraznější slevy platí vždy od půlnoci do půlnoci, tedy celý páteční den. Mnohé obchody si však Black Friday prodlužují a jejich akce mohou trvat klidně i celý týden před Černým pátkem nebo naopak pozvolna přecházet až do Cyber Monday, což je další svátek plný zajímavých slev, proto nemusíte mít strach, že byste něco propásli. 

Nečekejte ale až na Černý pátek a připravte se na něj předem. Vždy se lépe nakupuje, když předem víte, pro co vlastně jdete, ať už jde o elektroniku, nábytek nebo třeba oblečení. V mnoha řetězcích, jako je například Datart, Pepco nebo Zalando, Black Friday letáky vydávají už pár týdnů předem, takže si můžete akce vzájemně porovnat, a tak výrazně ušetřit. 

Bojíte se, že nějakou akci přehlédnete a připravíte se o kvalitní zboží za super cenu? Pravidelně sledujte akční letáky s Letákomatem, které vám Black Friday 2021 včas připomenou! Všechny jsme je pro vás připravili ve stejnojmenné sekci.

Co je to Cyber Monday?

Cyber Monday, kterému se česky říká Kybernetické pondělí, nastává první pondělí po díkuvzdání a tím pádem logicky i po Black Friday. Jedná se o výrazné snížení cen v internetových obchodech – v tento den nabízejí některé zboží za poloviční a v některých případech dokonce třetinovou cenu. Tento rok připadá Cyber Monday na 26. listopadu, tak s tím nezapomeňte počítat!

Letos bude tato akce nejspíš mnohem více aktuální než kdy dříve vzhledem k tomu, jaká je momentální situace v naší zemi. Nicméně můžeme si najít ve všem špatném i něco dobrého – třeba tuto příležitost prodejci správně uchopí a v oblíbených obchodech typu Alza, Datart či Decathlon Black Friday slevy dosáhnou ještě větších rozměrů než kdy dříve! Nechte se překvapit a užijte si předvánoční nákupy na maximum!

Black Friday se blíží. Znáte tento internetový svátek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Post navigation