Sedací soupravy tvoří srdce obýváku. V mnoha domácnostech navíc zastupují více než jednu funkci – po rozložení plní účel i jako ložnice nebo slouží jako místo pro přespání vaší návštěvy. Vyberte si z nepřeberného množství tu pravou podle toho, aby splňovala veškeré vaše požadavky. A mimo jiné, aby nezruinovala vaši peněženku.

Vybírání sedací soupravy neberte rozhodně na lehkou váhu. Před jejím pořízením byste si totiž měli velmi důkladně ujasnit, k jakým účelům ji chcete využívat a co od ní vlastně čekáte. Jednak proto, že sedací soupravy a pohovky nejsou zrovna malou investicí, jednak proto, že bude pravděpodobně nejvyužívanějším kusem nábytku ve vašem obýváku a nejspíš i v celém bytě.

Ujasněte si, kolik osob bude sedačku využívat. To vám pomůže při výběru velikosti nebo typu, případně se můžete zaměřit i na příslušenství v podobě křesel, taburetů nebo pufů. S velikostí sedačky ale pochopitelně souvisí i velikost obývacího pokoje. Myslete proto i na umístění konferenčního stolku a přístupu ke gauči a podle toho zvolte variantu rohu a míst k sezení. Dalším parametrem je funkce sedačky. Chcete ji primárně na večerní relax k televizi nebo má sloužit i jako postel a být pohodlná a zdravotně nezávadná i na každodenní spaní? Pak vybírejte kvalitní kousky se zabudovanými zdravotními matracemi.

Stejně důležitý je však i styl sedačky a cena. A abyste nemuseli dlouze vybírat nejlepší sedačky za nejvýhodnější cenu ve své kategorii, top 10 levných sedacích souprav jsme vybrali za vás.

1. Skandinávský design, který si můžete dopřát i vy

Skandinávské sedačky

Oblíbili jste si skandinávský styl a nechcete se jej vzdát ani při výběru sedací soupravy? Neomezujte se. Ač skandinávské kousky jsou typické svým nadčasovým designem, ale bohužel i vyšší cenou, existuje celá řada nízkonákladovějších řešení. Skandinávské sedačky se vyznačují neutrálními barvami a kombinací přírodních materiálů. Čalouněné sedací soupravy Etna s masivními nohami veškeré požadavky splňují dokonale.

Cena: od 8 899,-

2. Gauč pro velkou rodinu

sedací souprava Enro

Máte rádi večerní odpočinek u filmů a potřebujete k němu dostatek místa? Zvolte si prostornou sedací soupravu Enro do tvaru U, která je skvělou volbou nejen na takový ten pohodový domácí relax, ale ocení ji i velká rodina, protože nabízí dostatek míst k sezení.

Cena: od 14 799,-

3. Kvalitní design z Francie

Do omezenějších prostor vybírejte pohovky dvoj a trojmístné. I u menších sedacích souprav a gaučů máte možnost zvolit si rozkládací kousky, které můžete využít i jako další postel pro návštěvy. Kromě toho, že sedačku vměstnáte téměř kamkoliv, se na ni pohodlně usadíte i ve třech. Mrkněte třeba na neotřelou sedačku Bobochic Paris, která vám díky svému skvělému designu a kvalitnímu provedení z Francie bude dělat radost dlouhé roky.

Cena: 12 869,-

4. Futonový kousek s duší Japonska

pohovka Karup Design Roots

Funkční a zároveň stylový designový nábytek můžete mít i za zlomek ceny a v odpovídající kvalitě. Variabilní pohovky Karup Design Roots futonového typu pochází z Japonska, jsou velmi praktické a přizpůsobí se jakékoliv situaci. V rozloženém stavu zastoupí plnohodnotně postel. Nebo můžete sklopit přední nohy a nechat si vaše nové futonové lehátko třeba na sledování televizních seriálů. A v případě úplného složení do základní polohy máte sedačku. Multifunkčnost hraje prim.

Cena: od 7 299,-

5. Patchwork, který neomrzí

Pohovky s konstrukcí z masivního dřeva s potahem, který vynikne i v tom nejnudnějším interiéru? Už jste slyšeli o Sconto pohovce plné barev, Natalia 2? Pokud chcete oživení pokoje a nebojíte se výrazných vzorů, zkuste patchwork. S vhodnou kombinací neutrálních doplňků vytvoříte útulnou domácí atmosféru a zároveň nezapomenutelný interiér.

Cena: od 7 999,-

6. Gauč i jednolůžko 2v1

Můžete vsadit na vizuálně nenápadnou, ale zajímavou dvoumístnou pohovku, která se skvěle hodí do moderních interiérů, navíc s příhodným názvem Brekke. Také ji můžete jednoduchými kroky přeměnit na pohodlné jednolůžko. Plně nastavitelné područky zajistí ještě o chlup více pohodlí. Do garsonek a menších pokojů zkrátka ideální.

Cena: od 5 099,-

7. Industriální gauč pro dva

pohovka Peggy

Máte spíše industriálně laděný interiér a přemýšlíte, jakou pohovku vybrat? Kovové nohy a opěrky v moderních industriálních interiérech opravdu vyniknou. A pokud by vám snad opěrky z kovu přišly nepohodlné, vyberte si jen kovové podnoží a sametově šedé čalounění. Skvělou volbou je pohovka Peggy.

Cena: od 12 578,-

8. Pohodlí a design na prvním místě

Skvělý poměr ceny a kvality představuje designová sedačka Halmar, která je ideálním prostředkem pro odpočinek po těžkém dni. Konstrukce z lakované oceli, pohodlný tvar a moderní design představují neotřelý kousek, který bude obdivovat nejedna návštěva.

Cena: od 4 564,-

9. Prostor, který má své místo

pohovka Doli

Máte-li vysoké nároky na počet míst k sezení, cenu i úložné prostory, nemusíte zoufat. Moderní pohovku Doli s úložným prostorem pořídíte velmi výhodně. Efektivní provedení, rohová varianta, výškově nastavitelné opěrky či pohodlná plocha na spaní jsou pak už jen třešničkou na dortu.

Cena: od 17 490,-

10. Nebojte se barev

Interiér můžete oživit kromě zajímavého provedení i neotřelou výraznou barvou vaší pohovky Arkadia. Žlutá navíc rozzáří pokoj a vnese do něj úplně novou energii. Jen volte střídmější doplňky, aby se vám netloukly příliš výrazné barvy.

Cena: od 8 880,-

Všechny sedací soupravy z článku najdete v sekci levné sedačky na Biano.cz.

Top 10 levných sedaček pro příští rok

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Post navigation