Tak jako jsme v předešlém díle mluvili o tom, že je Německo vyhlášené zejména vysokou kvalitou zboží, Polsko si zase získalo pověst země, ve které zahraniční nákupy vyjdou nejlevněji ve střední Evropě – a v mnoha případech je rozdíl opravdu razantní. Lidé žijící v pohraničí v Polsku nakupují poměrně běžně, a to vše od potravin, přes oblečení, až po nábytek. Dnes už však s cenami nevedou pouze polské burzy, ale i běžné hypermarkety, které lákají obyvatele celé naší republiky.

Do kterých obchodů vyrazit?

Při porovnání nabídky českého a polského Kauflandu je nejprve třeba zmínit akce “vše za”, které u nás zatím moc často nevídáme. Jde v podstatě o to, že v letáku má vše v rámci jedné stránky cenovku jeden, dva, pět nebo třeba osm zlotých (1 zł se rovná zhruba 6 Kč). Pokud bychom se měli zaměřit na jednotlivé potraviny, pak je podstatně levnější zejména maso a také uzeniny, u kterých bývá cena za sto gramů v průměru o pět korun nižší.

S cenami docela zaostáváme i za polskými pobočkami obchodního řetězce Tesco. Například za stejné balení bio vajec u nás zaplatíme o patnáct korun více než v Polsku a litr mléka se sníženým obsahem laktózy nás vyjde o necelých deset korun dráž. Takové mandarinky ale na druhou stranu mají stejnou cenovku v obou zemích. Brambory u nás seženete dokonce o pět korun levněji.

Možná si pamatujete i francouzskou síť obchodů Carrefour, který na českém trhu už několik let nepůsobí, ačkoliv na tom polském se mu vede vcelku dobře. Tady se můžete spolehnout na výhodné zahraniční nákupy, zejména co se týče drogerie. Běžné balení šamponu značky Schauma tu aktuálně seženete v přepočtu za 42 Kč, čemuž se v rámci akčních nabídek nevyrovná ani jeden z českých obchodních řetězců.

Jestliže byste rádi zavítali do nějakého typicky polského obchodu, navštivte řetězec Biedronka. Už při vstupu vám bude připomínat spíše velkosklad, jelikož jsou tu produkty balené v krabicích po více kusech. To ale přijde opravdu vhod, pokud se chystáte udělat pořádné zásoby – navíc se to pochopitelně příznivě projeví i na účtence za nákup. Mezi oblíbené polské obchody patří mimo jiné také Auchan, Netto nebo Aldi. V každém z nich, včetně těch výše zmíněných, jistě najdete mnoho dalších zajímavých slevových akcí, takže se nemusíte bát při nákupu trošku experimentovat.

Jak na zahraniční nákupy? 2. díl – Polsko

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Post navigation