Trendy v módě pro dospělé se obměňují každý rok, ne-li častěji, a stejně tak to funguje i s módou pro děti. Rozdíl je však v tom, že si jako dospělí můžeme koupit tričko, svetr nebo třeba boty, a pokud nejsme nijak zvlášť nároční, vystačíme si s nimi třeba i na několik let. Dětské oblečení se však docela prodraží, vezmeme-li v úvahu, že z něj naše ratolesti za chvíli zase vyrostou a musíme kupovat nové.

Kvalitní materiál na prvním místě

I když se tu máme bavit o tom, co momentálně letí, co se dětského oblečení týče, měli byste se dívat především na kvalitu materiálu. Ideální volbou jsou ve všech případech přírodní materiály, aby byly co možná nejvzdušnější, nejpružnější a tím pádem i nejpohodlnější. Pro nás to nepředstavuje žádný velký problém, děti však neustále běhají, lezou a skáčou a nevhodný oděv by je v tom mohl dost omezovat.

Syntetické látky zabraňují pokožce v tom, aby mohla volně dýchat, což logicky vede k tomu, že se dítě snadno zpotí a v horším případě se mu na kůži udělají opruzeniny nebo potničky. Až tedy vyrazíte do obchodu pro nějaké pěkné dětské oblečení, čtěte cedulky a do kabinky s sebou vezměte pouze kousky, které jsou vyrobené z bavlny, konopí či lnu. U nich máte totiž jistotu, že budou dobře sát pot a že z nich bez problému vyperete i větší skvrny od jídla nebo třeba od trávy.

Dětské oblečení – trendy pro rok 2018

A teď už k samotné módě. Pokud jde o holčičky, tak určitě nic nepokazíte tím, když jim vyberete nějaké pěkné šaty s drobným květovaným nebo jiným přírodním vzorem – ať už v případě celé látky nebo jen drobných detailů. Hodně teď letí vrstvení různých vzorů, a to i takových, které k sobě na první pohled příliš neladí. Určitě se letos setkáte i s tzv. bohémskou módou, jež na sebe bere podobu volných halenek a šatů připomínajících období hippies. A samozřejmě jsou tu také pruhy, které představují nestárnoucí trend pro kluky i holky všech věkových kategorií.

Dětské oblečení je důležité nakupovat pečlivě a s rozumem, abychom se vyhnuli tomu, že ho ti, pro koho jej kupujeme, nebudou chtít nosit. Koneckonců, všichni si rádi dopřejeme něco pěkného na sebe, tak proč to našim dětem odpírat?

Dětské oblečení na léto, aneb co tento rok letí?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Post navigation