Jaro letos nastoupilo rychleji než obvykle a mnoho z vás si jistě začalo uvědomovat, že čas na to, abychom si zformovali postavu do plavek, se neúprosně krátí. Hubnutí není nic snadného, obzvlášť v době, kdy začíná grilovací sezóna. Nicméně abyste z vašeho snažení vytěžili co nejvíce, měli byste začít pořádnou detoxikací. Nastartujete tak svůj metabolismus, podpoříte imunitu a celá cesta za vysněným zevnějškem pak bude mnohem jednodušší.

Zázraky jménem chlorella a zelený ječmen

Možná už jste někdy slyšeli, že bychom měli sníst minimálně pět porcí zelené zeleniny denně. Nicméně vzhledem k této uspěchané době je docela těžké tento cíl splnit, obzvlášť pokud pracujete třeba na směny a jídlo si nemáte možnost připravit sami. Právě proto přichází na scénu chlorella a zelený ječmen, obě tyto superpotraviny jsou totiž nutričně velmi koncentrované, a tak poskytují dostatečné množství živin i v mnohem menších dávkách.

I přesto, že k objevení chlorelly došlo teprve před necelými čtyřiceti lety, se vědcům podařilo prokázat mnoho pozitivních účinků na lidský organismus. Podle studií dokáže snižovat krevní tlak a cholesterol, detoxikuje játra a zbavuje celý organismus těžkých kovů. Mimo to reguluje produkci hormonů, zlepšuje cirkulaci krve a podporuje správnou funkci metabolismu. Výzkumy také potvrdily, a to potěší především dámy, že chlorella zpomaluje stárnutí kůže.

Historie zeleného neboli mladého ječmene sahá mnohem dál, konkrétně do 7. tisíciletí před naším letopočtem. Již tehdy se ve starověkém Řecku a Egyptě využíval k léčbě kožních zánětů nebo onemocnění jater a krve. Podobně jako chlorella obsahuje spoustu chlorofylu a také betakaroten, což jsou látky, které pomáhají odvádět škodliviny z těla. Chlorellu i zelený ječmen si můžete zakoupit ve formě prášku či tablet – zakoupit se dá například v síti DM drogerie.

Posilujte imunitní systém s omega-3

Pro efektivní funkci imunitního systému jsou také důležité esenciální mastné kyseliny omega-3. Spolu s omega-6 utvářejí skupinu látek, které si sami nedokážeme vyrobit, a tak je musíme přijímat ze stravy, ideálně v poměru (omega-6) 4 : 1 (omega-3). Pokud se totiž konzumují v tom správném množství, představují skvělou prevenci proti zánětu a onemocněním srdce a cév.

Nejde však pouze o imunitu, ale také o hubnutí. Omega-3 totiž podle všeho podporují proudění krve do svalů, a to obzvláště během cvičení. Tím stimulují produkci enzymů, s jejichž pomocí se pak tuky přemění na energii namísto toho, aby se začaly ukládat. Mezi skvělé zdroje omega-3 se řadí například vlašské ořechy, lněná semínka či rybí tuk, pokud však nemáte čas, můžete sáhnout po nějakém doplňku stravy, ten ideální si můžete vybrat třeba z aktuálního katalogu Oriflame.

Zatočte s přebytečným tukem a hubnutí půjde samo

Nejlepší cestou k tomu, abyste shodili přebytečný tuk, je samozřejmě pohyb. K tomu se skvěle hodí takové aktivity, u kterých se vám pořádně zrychlí srdeční tep. Mezi ty nejpopulárnější patří především svižná chůze a běh, což jsou zároveň jedny z těch nejefektivnějších, zejména pokud si zvolíte svažitou trasu. Také se můžete vrátit do dětských let a zaskákat si přes švihadlo, což má výhodu v tom, že to zvládnete i doma, pokud na to tedy máte dostatek místa.

Jestliže máte v okolí krytý bazén, mohli byste zkusit i plavání, při kterém posilujete všechny svaly na těle bez toho, aniž byste zatěžovali své klouby. Mnoha lidem se osvědčilo i veslování, a to jak na trenažéru, tak přímo na vodě. Skvělým kardio cvičením je také jízda na kole, která má mimo jiné velkou výhodu v tom, že ji můžete spojit i s nějakým větším výletem. Pokud vám na něco takového schází potřebné vybavení, prolistujte si nejnovější leták obchodu Lidl.

To, jakým směrem se při vašem hubnutí budete ubírat, je samozřejmě čistě na vás. Určitě vám však pomůže, pokud si stanovíte jasný cíl a budete si ho stále připomínat, zejména ve chvílích, kdy se vám nebude chtít vůbec nic dělat. Motivace je totiž naprostý základ.

Hubnutí a detoxikace před létem – s těmito triky to hravě zvládnete!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Post navigation