Jak už jsme shrnuli v předchozích dílech, když dojde na zahraniční nákupy, tak si Německo drží vysokou kvalitu, zatímco Polsko nabízí nízké ceny. Určitě to ale nejsou jediné země, kam se vydáváme za levnějšími nebo kvalitnějšími produkty. Dalším sousedem, který se může těšit z velkého přívalu českých zákazníků, je Rakousko.

České obchody s rakouskými produkty

Tak jako ve všech okolních státech tu můžete navštívit jednu z poboček obchodního řetězce Lidl. Jejich slevové akce jsou v podstatě stejné jako u nás. Například teď tam probíhá akce Bombastické ceny, které se na českých pobočkách dočkáme už příští týden. V Rakousku se v podstatě jedná o výprodej produktů z různých akčních týdnů, takže se můžete těšit na speciality jako na asijské kokosové mléko, které vás v přepočtu vyjde pouze na 38 Kč. Když si navíc nainstalujete mobilní aplikaci Lidl Plus, čekají vás další zajímavé slevy – můžete například koupit 5 litrů oleje na smažení za necelých 170 Kč.

Jestliže byste své zahraniční nákupy chtěli udělat ve stejných obchodech, jako máme v Česku, mohla by se vám zamlouvat také Billa. Obchod nemá tolik vlastních značek, takže se jeho rakouská nabídka docela liší, ale i tak tu nakoupíte velmi výhodně. Litr panenského olivového oleje vás tu kupříkladu vyjde na 127 Kč, zatímco v české Bille zaplatíte 89 Kč pouze za půllitrové balení. U některých potravin jsou však ceny docela vyrovnané, příkladem jsou například čerstvé borůvky – 400 g balení vás v Rakousku vyjde na 90 Kč, zatímco v Česku stejné množství koupíte jen o dvě koruny dráž.

Zahraniční nákupy v zahraničních řetězcích

Jedním z obchodů, se kterým jsme se v našich končinách zatím nesetkali, je v Rakousku velmi oblíbený Hofer. Podobně jako Lidl nabízí především produkty vlastních značek, a to od potravin až po drogerii. Obzvlášť výhodně tu nakoupíte kosmetiku, jež se ukrývá pod značkou Ombia, nebo také speciální akční zboží. Aktuálně v nabídce najdete například zahradní nábytek nebo profesionální venkovní gril, za který tu zaplatíte 249 Euro, tedy něco přes šest tisíc korun.

Asi si pamatujete původně holandský maloobchodní řetězec Spar. Už to bude skoro pět let, co jeho pobočky opustily český trh, nicméně v Rakousku se mu stále velice daří – v roce 2006 tu zaznamenal největší obrat v celé Evropě. Ceny jsou tu většinou stejné jako v českých obchodech a mnohdy i o něco vyšší. Skutečně tu ušetříte především na drogerii. Gel na praní značky Persil, který vám vystačí na sto dvacet praní, tu stojí něco málo přes 450 Kč. V Česku za to stejné množství dáte v průměru o sto korun více.

Nedivte se, když narazíte na pobočky Interspar či Eurospar, stále spadají do jednoho řetězce, jen se jejich nabídka lehce liší. Určitě se na ně ale nijak neomezujte, výhodně a kvalitně tu totiž nakoupíte i v mnoha dalších obchodech, mezi které se rozhodně řadí Penny Markt, Kik či drogerie BIPA.

Jak na zahraniční nákupy? 3. díl – Rakousko

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Post navigation