Prázdninám už za necelý měsíc odzvoní. Děti se zase vrátí do školy, počasí se začne ochlazovat a na letní radovánky už tím pádem nebude čas ani příležitost. Pokud jste si tedy zatím žádné dobrodružství ještě nenaplánovali, je nejvyšší čas tak učinit. Abychom vám to usnadnili, připravili jsme pro vás několik tipů na zajímavá místa, kam se rozhodně vyplatí vyrazit na výlet.

Jeseníky

Meteorologové do konce léta hlásí třicítky, a tak bude nejlepší, když se vyhnete výhni velkoměst a raději zamíříte do přírody. V oblasti Jeseníků si budete moci užívat čerstvého vzduchu a stínu stromů na cestě po desítkách turistických tras. Často vás dovedou na spoustu zajímavých míst, mezi která patří například Nýznerovské vodopády, zřícenina hradu Koberštejn nebo mechová jezírka a rašeliniště Rejvíz. Pokud od svého dne volna očekáváte více akce, navštivte Adrenalin park v České Vsi, kde se můžete vyřádit v lanovém centru, zatímco si vaše děti budou užívat zábavy na houpačkách, trampolíně nebo dětských terénních čtyřkolkách.

Český les

Jeseníky však nejsou jediným místem, kde si v Česku můžete dopřát pobyt v překrásné přírodě. Mezi nejoblíbenější místa u nás nepochybně patří také Český les – vrchovina, která se táhne od jihozápadních Čech až do východního Bavorska. Při procházení zdejších lesů nepotkáte kromě pár houbařů a turistů jediného živáčka. Jestliže máte rádi procházky s jasným cílem, můžete si naplánovat výlet na rozhlednu Havran nebo ke zřícenině hradu Šelmberk. Na své si tu přijdou i milovníci cykloturistiky, kteří si budou moci vybírat z řady stezek různé náročnosti.

Karlovy Vary

Pohoří a lesy rozhodně nejsou jedinou možností, kam můžete vyrazit na výlet. Co takhle navštívit Karlovy Vary? Kulturních zážitků se tu nabízí bohatě. Svůj den můžete například zahájit procházkou po Tržní kolonádě, poté se přesunout k prvnímu minerálnímu prameni, který najdete ve Vřídelní kolonádě, prohlédnout si celé městské centrum z rozhledny Diana a svůj večer zakončit romantickým putováním po Mlýnské kolonádě. Mezi tím si určitě najděte chvilku času na šálek dobré kávy a pár čerstvých lázeňských oplatků.

Kdybychom měli vyjmenovat všechna místa, která u nás v Česku stojí za návštěvu, tak bychom tu strávili hodiny, ne-li dny, a stejně by nám na seznamu některé položky určitě chyběly. Doufáme, že vás některá z míst zaujala, nebo alespoň posloužila jako zajímavá inspirace. Co se týče vhodné obuvi a funkčního oblečení na výlety, na našem webu naleznete spoustu výhodných nabídek, stačí si jen vybrat. Pokud máte v plánu jet například pod stan, doporučujeme také nakoupit jídlo do zásoby – nejrůznější trvanlivé potraviny nabízí hned několik obchodů. Přejeme vám šťastnou cestu.

Konec prázdnin se blíží – kam vyrazit na výlet?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Post navigation