Když na sociálních sítích sledujete fotografie nádherných exotických destinací, určitě si říkáte, že by vám v létě také přišla vhod nějaká pěkná a příjemná dovolená. Za to, abyste strávili nějaký čas mimo domov, prozkoumali nová místa, užívali si letních aktivit nebo zkrátka jen načerpali energii na další pracovní týden, však nemusíte nutně utratit astronomickou sumu!

Bulharsko – oblíbená destinace již od 50. let

Jestliže byste si chtěli za málo peněz dopřát hodně muziky, pak by vás mohlo zaujmout Bulharsko, které by vzhledem k měnovým kurzům mohlo být ještě levnější než Česká republika. Malebná městečka v okolí Černého moře se za posledních několik desítek let proměnila v živá turistická letoviska. Takže vám mohou nabídnout nejen opalování a koupání v moři, ale i řadu sportovních aktivit jako plážový volejbal, jízdu na vodních skútrech, windsurfing nebo let rogalem.

Mimo to byste mohli ocenit i lokální gastronomii, ve které nechybí tradiční suroviny jako balkánský sýr nebo koření “čubrica” neboli saturejka. Na své si tu však přijdou i milovníci historie, kteří ocení především návštěvu zdejších archeologických památek nebo hlavního města Sofia se spoustou nádherných historických budov. Pokud nemáte tušení, které letovisko si vybrat, inspirujte se například nabídkou v katalogu cestovní kanceláře Čedok.

Turecko – dovolená na hranici Evropy a Asie

Další zemí, která pro vás finančně nebude tolik náročná, je Turecko – země, v níž se mísí to nejlepší z kultury jižní Evropy a Malé Asie. Můžete si vybrat, zda se vaše dovolená bude točit okolo koupání v Středozemním či Černém moři, túr po zdejších nádherných pohořích nebo putování po historických památkách zdejších nádherných měst.

A že jich tu je! Svými krásami vás zaručeně zaujme pravděpodobně nejznámější turecké město Istanbul, kde byste neměli minout slavné mešity jako Hagia Sophia nebo mešitu sultána Ahmeda, známou jako Modrá mešita. Pokud se však raději budete držet podél moře či vámi vybraného letoviska, můžete ho například najít v nabídce CK Alexandria, určitě alespoň ochutnejte některou z místních specialit – o turecké kuchyni se totiž říká, že je tou nejlahodnější na celém světě.

Všude dobře, doma nejlíp

Jsou vaše finanční prostředky opravdu omezené? Co takhle strávit dny volna na nějakém pěkném místě u nás v Česku? Budete mít obrovskou výhodu v tom, že se všude bez problému domluvíte a navíc nebudete muset absolvovat nijak zvlášť dlouhou cestu, čímž ušetříte spoustu peněz i času. Když se například podíváte na nabídku ČD Travel, zjistíte, že v některých českých městech a vesnicích vás týdenní pobyt pro celou rodinu vyjde zhruba na stejnou cenu jako v zahraničí pro jednu osobu. A to se teprve vyplatí!

Levná dovolená, aneb kterou destinaci vybrat, abyste neutratili majlant?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Post navigation