Dnešní uspěchaná doba na nás valí spousty povinností a tím pádem i hromadu stresu. Náš život se točí okolo práce, domácnosti a rodiny a v celém tom nekonečném koloběhu nám pak nezbývá dostatek času ani energie na to, abychom se věnovali sami sobě. V důsledku se pak cítíme vyčerpaní a nespokojení, což se samozřejmě promítá i do všech ostatních stránek našeho života. Ptáte se, jak z toho ven? Odpovědí je zdravý životní styl!

Zapracujte na svém jídelníčku

Pojem zdravý životní styl se v médiích probírá pořád dokola už několik let. Pokud jste tomu někdy věnovali alespoň část vaší pozornosti, pak jistě víte, že jeho základním pilířem je vyvážený jídelníček. Ten vám totiž pomůže nejen převzít kontrolu nad vaší hmotností, ale také zlepšit kvalitu vašeho života, a to i do budoucích let. Co si pod ním ale představit?

Nikdy vám například neuškodí to, když do svého repertoáru zařadíte více lehčích jídel plných čerstvé i vařené zeleniny. Totéž platí i pro ovoce, které je perfektním zdrojem energie, a to jak v čerstvé, tak i sušené formě – když nahlédnete do letáku Kauflandu, vždy v něm najdete nějaké zajímavé akce z této sekce. Až se příště budete rozhodovat, co uvaříte, zkuste také vyměnit hovězí nebo vepřové za tofu, luštěniny, bílé maso či ryby.

Rozpohybujte se!

Obecně platí pravidlo, že čím více energie vydáte, tím více jí pak zase získáte. Jakmile však přijde řeč na pohyb, spousta lidí se začne vymlouvat, že nemají čas na to, aby chodili na nějaké cvičební lekce či do posilovny. Pravdou ale je, že nic takového vůbec není potřeba. Už jen samotný úklid domácnosti nebo práce na zahradě vám může dát celkem zabrat. Pokud je to málo, zkuste po ceste do práce zaparkovat nebo vystoupit z tramvaje o něco dříve a zbytek cesty běžte pěšky.

Maminky na mateřské nebo ženy v domácnosti by mohly namítat, že do práce přece nedojíždějí. I ty si ale určitě najdou patnáct nebo dvacet minut denně na to, aby udělaly něco pro své tělo. Například taková krátká jógová sestava vás skvěle protáhne, a když k tomu přidáte dva nebo tři posilovací cviky na konkrétní partie, brzy určitě uvidíte a hlavně pocítíte obrovský rozdíl. Pokud vám schází motivace, investujte do nějakého pěkného sportovního oblečení, které nabízí například Lidl leták. Když už za něj dáte ty peníze, bude vám určitě líto ho nechat jen tak ležet ve skříni.

I vaše mysl si zaslouží zdravý životní styl

Zdravý životní styl nedefinuje pouze to, co každý den děláte, ale také to, jak se cítíte. Můžete mít sebelepší jídelníček a tréninkový plán, ale když se budete stresovat, bude vám to celé k ničemu. Až příště ucítíte, že se na vás valí panika nebo stres, zhluboka se nadechněte a připomeňte si, že takovými pocity ubližujete jen sami sobě. Svým nervováním totiž stejně nic neovlivníte a pokud ano, tak jedině negativně. Mimo to se můžete inspirovat také tipy z obrázku níže.

Kromě výše zmíněných informací je také nutné si uvědomit, že zdravý životní styl není něco, co děláte jednou za čas, ale každý den. Abyste to dokázali, měli byste si stanovit dostatečně silný důvod, proč se do toho vlastně pouštíte. Když na vás totiž přijdou chmury nebo lenost, bude to právě vaše proč, co vás donutí jít a opravdu pro sebe něco udělat.

Chcete se cítit dobře? Vsaďte na zdravý životní styl!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Post navigation