Podzim s sebou přináší spoustu zábavy a skotačení v napadaném listí nebo výroba zvířátek z kaštanů a špejlí jsou jen dva z mnoha příkladů. Na druhou stranu se s ním ale pojí také nízké teploty a sychravé počasí, což rodičům dává jasné znamení, aby začali shánět podzimní oblečení pro své děti. Protože, jak už to tak s dětmi bývá, ze všeho rychle vyrostou, takže se takové nákupy mohou docela prodražit. Proto jsme si pro vás připravili pár tipů na to, kde vás dětské podzimní oblečení vyjde nejlevněji.

Nepromokavé oblečení je základ

Až půjdete vybírat oblečení na nadcházející měsíce, myslete především na to, že musí udržet vaše děti v suchu a tím pádem i v teple. V tomto ohledu začněte pořádnou bundou, která bude dostatečně tenká na to, aby se v ní dítě mohlo volně pohybovat a zároveň se nepřehřívalo. Určitě by měla být také vybavena kapucí, protože obyčejná čepice může sice zahřát, ale před deštěm dítě bohužel neochrání. Inspirovat se můžete například nabídkou obchodního řetězce Tesco.

Začněte vrstvit

Jelikože se děti hodně pohybují, je lepší volit dětské podzimní oblečení, které je slabší, a dítěti obléknout více vrstev. Pokud mu totiž oblečete jednu teplou mikinu, bude mu v ní po chvilce běhání příliš teplo a vy se budete bát ji vysvléct, aby mu nebyla naopak zase příliš velká zima. Když se však spolehnete na více tenčích vrstev, bude pro vás snadnější vyvážit jeho teplotu za kterékoliv situace, a zároveň se tak vyhnout různým nemocem, vůči kterým jsou děti v tomto období velice náchylné. Pěkná trička, mikiny i svetry aktuálně koupíte za skvělou cenu v Pepcu.

Nezapomínejte ani na kalhoty

Dobře vybrané dětské podzimní oblečení pochopitelně nezahrnuje pouze vrchní část těla, ale i tu spodní. Za suchého, slunečného počasí dětem bohatě postačí nějaké pohodlné tepláky, takové aktuálně najdete v nabídce obchodu Lidl. Měli byste být ale připraveni i na deštivé dny. Jak jistě víte, dětem většinou nevadí, když se usadí nebo vyválí v mokrém listí, a skákání do kaluží přímo milují. Pro tyto případy jim pořiďte minimálně jedny nepromokavé kalhoty. Bez zateplených kalhot se nějakou dobu ještě obejdete, přesto byste ale měli mít ve výbavě nějaké funkční spodky nebo punčocháče, které využijete během chladnějších dnů.

Kromě hřejivosti, tloušťky a nepromokavosti byste měli dohlédnout také na to, aby vybrané dětské podzimní oblečení bylo vybaveno bezpečnostními reflexními prvky. Za mlhavého, sychravého počasí se totiž razantně snižuje viditelnost a pokud bude dítě oblečené dostatečně výrazně, budete mít jistotu, že jej dobře uvidíte nejen vy, ale také řidiči okolo vás. Ostatně, zdraví a bezpečnost našich dětí by měla být vždy na prvním místě.

Dětské podzimní oblečení: povíme vám, kde jej nakoupíte za nejlepší cenu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Post navigation