Svatý Martin tu bude cobydup a i když nevíme, jestli dorazí na bílém koni, určitě bychom místo čekání měli přejít do akce, naběhnout do skříní a přichystat sobě i dětem pořádné zimní oblečení. Možná si říkáte, že je ještě brzy. Nicméně pokud je vaše bunda ošoupaná a loňské oteplováky dětem nesedí tak, jak by měly, přijdete na to dostatečně včas, abyste sehnali vhodnou náhradu a ještě při tom i ušetřili!

Zimní bunda – co by měla splňovat?

Základem dobře vybrané zimní bundy je především větruvzdornost a nepromokavost, a to jak u dětí, tak i u dospělých. Odolnost vůči dešti bývá většinou zajištěna buď takzvaným zátěrem nebo membránou. V případě zátěru můžete počítat s nižší cenou, dobrou nepromokavostí, avšak ne tak dobrou prodyšností a schopností, co se týče odvádění potu.

S tím si lépe poradí bundy s funkční membránou. Sice bývají dražší, ale máte jistotu, že bunda nepromokne, pomůže vaší pokožce dýchat a vy tak po příchodu domů nezjistíte, že máte propocené tričko i svetr. Zkuste se například podívat na nabídku letáku Kaufland, kde momentálně najdete různé, zejména dětské, bundy za dobrou cenu.

A co kalhoty a oteplováky?

U dětských i dospěláckých kalhot platí stejné zásady jako u bund, takže je potřeba brát ohled na větruvzdornost, nepromokavost a prodyšnost. Mimo to je potřeba vzít v potaz také odolnost, a to zejména u těch dětských, protože, jak sami jistě víte, jim nedělá problém sklouznout se po sněhu či ledě, což ne každé kalhoty tak úplně zvládnou.

S tím souvisí i další kritérium, a to zateplení kalhot. Ať už se dítě posadí na lavičku nebo na zem, mohlo by snadno prochladnout, proto se hodí vybrat kalhoty, které disponují vrstvou z materiálu mikrofleece. Samozřejmě by se jim v kalhotách mělo i dobře pohybovat, s čímž pomůže praktický spodní lem se stahováním, díky kterému se do kalhot nedostane sníh. Pokud pro sebe hledáte levné zimní oblečení na sport, podívejte se na nový Lidl leták!

Zimní oblečení zahrnuje také čepici a rukavice!

Většina tepla z našeho těla uniká především hlavou, a tak bychom neměli zapomínat ani na pořádnou čepici. U všech generací platí, že by měla sedět tak, aby vás nikde netlačila a zároveň vám nesjížděla do očí. Pro děti byste měli mít v zásobě minimálně dvě – tenčí na jaro a podzim a silnější na zimu. Určitě zvažte také čepice s delší zadní částí, které chrání krk a zátylek nebo s prodlouženýma ušima proti profouknutí.

Poslední, avšak velmi důležitou součástí zimního šatníku jsou rukavice. Tady máte dvě možnosti – buď prstové, nebo palčáky, které se hodí hlavně pro děti, protože se mnohem snadněji nasazují. Jestliže pojedete na hory nebo se chystáte do parku stavět sněhuláka, určitě byste měli vybrat rukavice, které jsou nepromokavé (ideálně vybavené membránou), abyste vy nebo vaše dítě zbytečně neprochladli.

Nezáleží na tom, zda zrovna kupujete bundu, kalhoty, čepici nebo rukavice, zimní oblečení je v každém případě nejdůležitější zkoušet a porovnávat. Jedině tak můžete najít skutečně kvalitní a vyhovující kousek, který vás udrží v teple a zároveň nevybílí vaši peněženku.

Listopad je tady! Nejvyšší čas vybrat zimní oblečení pro vás i vaše děti!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Post navigation