Začíná se oteplovat, sníh rychle taje, ptáčci už venku poletují, ale vy máte pocit, že u vás doma stále panují zimní chmury? Jak se říká – pořádek doma znamená pořádek v hlavě – a co by tedy mělo představovat lepší přípravu na nastávající teplé měsíce než pořádný jarní úklid? Zbytek rodiny možná poté, co jim o něm povíte, přijde s náhlými, neodkladnými plány, ale nezoufejte, s námi to bleskurychle zvládnete i v případě, že na to zůstanete sami.

Zameťte s prachem a pavučinami

Jelikož jarní úklid spočívá hlavně v tom, že uděláte pořádek v místech, která jste během roku zanedbávali, je třeba se připravit na to, že tam na vás čeká spousta prachu a pavučin. Pokud se vám je nechce nachytávat na smeták či hadr, a tak všechno to smetí ještě rozvířit, vezměte na to vysavač – třeba některý z Electro Worldu. S pomocí správných nástavců se dostanete i do zapadlých míst a rohů, a tak odtud bez problému vysajete všechny nečistoty bez toho, aniž byste se museli bát, že na vás vyskočí třeba nějaký pavouk.

Revize domácích spotřebičů

Abyste z pračky vytahovali prádlo stále stejně měkké a voňavé a aby vám myčka vypucovala nádobí do dokonalé čistoty, je třeba o tyto praktické pomocníky také dobře pečovat. Přihrádku na prací prostředky umyjete snadno ručně, s bubnem a celým vnitřním mechanismem si hravě poradí speciální čistící přípravky, například z drogerie TETA, které jen hodíte na prázdné pračky a pak zapnete odpovídající program – to stejné platí i pro myčku nádobí nebo varnou konvici.

Průzračně čistá okna

Pro většinu z nás je leštění oken noční můrou, a tak po internetu kolují různé rady a fígly, které však celkové umývání oken stejně příliš neusnadní. Dobám leštění oken novinami už ale naštěstí odzvonilo, jelikož existují elektrické čističe oken se sací hubicí – jeden takový mimochodem najdete v aktuálním letáku obchodu Mall. Stačí, když okno umyjete mokrým hadrem, pak z něj vodu jednoduše odsajete pomocí tohoto přístroje a na závěr jen doleštíte rohy a okraje – kdo by čekal, že jarní úklid bude taková hračka?

Záclony jako sníh

K čemu by však bylo umývání oken, kdybyste se nepostarali o ty zašedlé záclony, které na sebe za celou zimu nachytaly soustu prachu. Stačí je sundat, poskládat a vyprat na nejmenší možnou teplotu (při nízkých otáčkách) v pračce – nejlépe za použití speciálního pracího prášku na záclony, který je parádně vybělí a zároveň jim dodá příjemnou vůni – můžete například zkusit některý z nabídky drogerie Rossmann.

Nezapomeňte ani na koupelnu

I když se koupelnu snažíte udržovat v čistotě celý rok, pořádný jarní úklid ji také nemine. Nezdá se vám, že by ten sprchový závěs potřeboval vyčistit nebo dokonce vyměnit? Nebo že vám voda do odpadu neodtéká tak dobře jako dřív? Až budete v obchodě, zastavte se do sekce s drogerií a nakupte vše potřebné k tomu, abyste dali do kupy nejen koupelnu, ale také celou vaši domácnost. Až jarní úklid dokončíte, jistě budete mít dobrý pocit jak z vašeho snažení, tak i z útulnosti a čistoty, kterou jste okolo sebe vytvořili. Tak vzhůru do toho!

Jak se postarat o jarní úklid a přitom se nezbláznit

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Post navigation